Середа, 8 ТравняГромадська організація «Освітній діалог»
Shadow

Вебінар з підвищення кваліфікації «Робота з учнями з особливими освітніми потребами в мистецькій школі»

25 та 26 січня 2024 року на платформі ZOOM відбувся вебінар з підвищення кваліфікації “РОБОТА З УЧНЯМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ В МИСТЕЦЬКІЙ ШКОЛІ”, який був організований і проведений ГО “Освітній діалог” спільно з Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Харківської обласної ради.

Пілотний проект вебінару був розрахований, в першу чергу, на працівників мистецьких шкіл Харківської області, але до участі у заході доєднались також працівники сфери мистецької освіти з Одеської, Тернопільської та Хмельницької областей. Учасники вебінару із зацікавленістю спостерігали за виступами колег з Харківської, Запорізької та Одеської областей, які ділилися власним педагогічним досвідом роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Використання засобів додаткової комунікації в роботі з учнями з ООП; розвиток креативності учнів з ООП під час створення музичних мініатюр на уроках навчання грі на фортепіано; арттерапія та інклюзія у театральному мистецтві; музична казкотерапія для дітей з особливими потребами; інклюзія в хоровому колективі — це далеко не повний перелік тем виступів спікерів вебінару, які були пронизані любов’ю, натхненням, мудрістю і великим бажанням допомогти своїм особливим учням, багато з яких, не зважаючи на труднощі, не тільки успішно розвивають свої творчі здібності, а й стають лауреатами різноманітних конкурсів і навіть продовжують навчання у вищих та передвищих мистецьких навчальних закладах.

За підсумками роботи вебінару всі учасники заходу отримали кейс практичного матеріалу для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в мистецькій школі.

Плануємо проведення аналогічних заходів в майбутньому і для інших регіонів України. Слідкуйте за анонсами!

Ваші враження, пропозиції та побажання чекаємо у коментарях.

8 Comments

  • Садовська Лілія

    Дуже корисна інформація, пізнала багато нового. Доповідачі донесли матеріал у доступній та цікавій формі. Дякую за висвітлення такої необхідної теми.

    • Микола

      Перший раз в житті, побачив, як працюють з дітьми, в яких проблеми зі здоров’ям, хоча такий учень був в мене, і що головне : поступив в Харківське Муз. училище, тепер це Фаховий коледж, Вітя Поваліхін.

  • Лідія Біла

    Дякую щиро за корисну інформацію, було цікаво, з яким терпінням та любов’ю ставляться викладачі до своїх учнів.,як старанно готують матеріал.Низький вам уклін!.

  • Крапива О. В.

    Дуже кориснi та цiкавi доповiдi! Велика дяка нашим таким небайдужим викладачам! Низкий уклiн справжнiм подвижникам своєï педагогiчноï справи! Ви даєте зразок i натхнення усiм нам!

  • Мирошниченко Галина

    Дуже важлива тема, пізнавальний матеріал. Скільки доброзичливості, бажання допомогти дітям проявляють викладачі, щоб хоча на крихту покращити їх життя. Ці діти дуже вразливі, але і дуже вдячні. З моєю ученицею вже 2 роки не працюємо, але досі спілкуємось. Дякую викладачам за їх труд.

  • Наталія Олійник

    Дуже цікава і користна інформація. Щиро дякую!

  • Наталія Олійник

    Дякую за цікаву та корисну інформацію!

Comments are closed.